H2G

Интересно

Как да се избавим от хлора?

Eйч Джи Трейд ЕООД, създадена да се грижи за Вашето здраве и удобство. Компанията предлага световноизвестни американски и немски марки системи за пречистване на вода по метод на обратна осмоза.

През последните години всички ние сме свидетели на постоянно увеличаване на замърсения във водопроводната вода.

В следствие на видими и невидими мръсотия и токсини, водата не само променя вкуса си, но довежда до сериозни здравни последици.

Закупувайки система от нас, Вие получавате:

– Постоянно количество пречистена вода за Вашето семейство;
– Чиста вода за пиене и готвене;
– Чиста вода за лед, кафе и чай;
– Осигуране монтаж;

Обартна осмоза е процес на пречистване с мембрани, премахващи нежелани субстанции от Вашата вода. Това, което е по-впечатляващо е, че задържаните през мембраната нечистотии се изхвърлят директно към канализацията. Резултатът е чиста и свежа питейна вода.

Как да пречистим водата в дома ни ?

За очистването на водата не само от хлор, но и от други вредни съставки, са разработени различни системи за филтрация.

На първо място, това са разнообразни филтри, които се използват за филтриране на водопроводната вода в домашни условия (често срещан уред е брита каната). Те са сравнително евтини и ефикасни, но само за механичното очистване, както и за частичното очистване от хлора, но не и на бактерии и вируси.
Друг метод е стерилизацията на водата с помощта на уртравиолетови лъчи, при който водата напълно се обеззаразява, но не се очистват химикалите, оловото, азбестът. Той е и значително по-скъп и непроизводителен.

Напоследък придобиха популярност филтрите с обратна осмоза. Те отстраняват всичко – и опасните бактерии и вируси. Водата, получена по пътя на осмозата и дестилацията, активно поглъща от въздуха въглеродния двуокис, в резултат на което нейната киселинност се повишава. За целта постиженията в тази насока достигнаха своя връх, чрез инсталация за обратна осмоза е възможно не само допълнително да минерализирате водата, но и да я йонизирате. Твърде популярна в много региони на света е йонизираната вода с помощта на специални йонизатори или алкализатори. Даже много лекари я препоръчват като най-добра, а в Япония през 60-те годни на миналия век тя бе препоръчана за населението. С времето японските здравни органи обърнаха внимание, че получаваната йонизирана вода е с високо рH и продължително употребявана крие редица опасности за организма. Затова е добре бъде приемана през деня и определени количества минерална вода.

Виж още